Over Lian

Het geluid van Lian
“Wat mij in Deep Democracy aantrekt is de rust en de structuur die de methode biedt om daadwerkelijk op zoek te gaan naar de potentie en de wijsheid van de gehele groep. Ik vind dat iedereen iets heeft toe te voegen aan een thema vanuit zijn of haar perspectief. Dat maakt ons allemaal rijker. De inzichten vanuit de kwantumfysica die als basis dienen voor het gedachtegoed vanuit DD ondersteunen mij hierin. Daarnaast ben ik blij dat ik met Deep Democracy kan werken met de combinatie van hoofd ( ratio) en hart (emotie, gevoel). Alleen dan kun je met je handen en voeten de mooiste dingen creëren en uitvoeren.’’

Lian Nijenhuis woont in Mildam en is Deep Democracy facilitator en level 1 en 2 instructor, organisatieadviseur, toezichthouder, econoom en gespreksleider. Als procesbegeleider schept zij ruimte en geeft vertrouwen aan dat wat gezegd en gedaan moet worden. Zij is een nuchtere en energieke aanjager met de focus op resultaat. Vanuit een open en intuïtieve blik legt zij op een eerlijke manier bloot wat er aan de hand is.

Kenmerkend voor Lian: sportief, nuchter, eerlijk, energieke aanjager, verbinder en sensitief.

Wat Sandra waardeert in Lian:
“Wat ik in Lian waardeer is haar scherpzinnigheid, haar originaliteit en haar eigen-wijsheid. Ze praat niet met je mee, maar laat een ander geluid horen waardoor je zelf weer aan het denken wordt gezet. Lian staat er als het spannend is en is iemand waar je op kunt bouwen. Dat maakt het voor mij fijn om met Lian samen te werken.”

Over Sandra

Het geluid van Sandra
“Wat mij in Deep Democracy aantrekt is het ruimte geven aan iedereen in een groep ongeacht zijn of haar status. Iedereen heeft een verhaal dat het waard is te horen. En iedereen heeft een verhaal dat het waard is te vertellen. Iedere stem telt. Een oprechte dialoog is het begin om met elkaar in contact te komen. Elkaar te horen, te respecteren en van elkaar te leren. Elkaar de ruimte te geven om te zeggen wat je op je hart hebt. Zo ontstaat er meer verbinding. Deep Democracy omarmt diversiteit en eigenheid waardoor er meer inclusie ontstaat in groepen. De uitgangspunten voor het gespreksklimaat die wij omarmen helpen hierbij.’’

Sandra Buith woont in Oentsjerk, Deep Democracy facilitator en level 1 en 2 instructor, organisatiecoach, toegepast psycholoog, gecertificeerd loopbaancoach en gespreksleider. Levert met veel enthousiasme een bijdrage aan de groei en ontwikkeling van mensen in organisaties. Verbindt daarbij organisatiekennis met psychologisch inzicht. Met haar natuurlijke en positieve aanpak dringt zij snel door tot de kern.

Kenmerkend voor Sandra: enthousiast, nieuwsgierig , optimistische aanmoediger, oprechte verbinder en een open blik.

Wat Lian waardeert in Sandra:
“Wat ik in Sandra waardeer is haar oprechte interesse in mensen. Sandra maakt gemakkelijk met iedereen contact en weet het ijs te breken. Haar enthousiasme en lef om nieuwe dingen uit te proberen werken aanstekelijk. Met zijn tweeën zijn we een goed duo dat complementair is aan elkaar. Dat is heerlijk werken voor mij.”

De afgelopen jaren hebben Sandra en Lian veel samengewerkt. Blijven leren van en met elkaar, nieuwsgierig naar het onbekende zijn kenmerken waarop Lian en Sandra elkaar vinden. Sinds 2019 brengen zij hun Deep Democracy werkzaamheden onder één label samen: Deep Democracy Noord! Sandra en Lian werken elk vanuit hun eigen bedrijf en samen in Deep Democracy Noord.

Wij hebben met veel enthousiasme onze stappen op het leerpad van Deep Democracy gezet. Door training en oefening hebben we ons bekwaamd in het toepassen van de Deep Democracy tools. In 2015 startte ons Deep Democracy reis. Stap voor stap hebben we de eerste 4 level trainingen gevolgd en de tools van Deep Democracy in de praktijk gebracht. Daarna volgde het internationale Personal Development Programma waarna we het accreditatieprogramma in zijn gestapt om level 1 en vervolgens level 2 instructeur  te worden.  Door assessments, supervisie en coaching hebben wij onze fijngevoeligheid ontwikkeld. En dat leren stopt nooit. In de Lewis Deep Democracy community blijven we met elkaar in ‘the growth garden’ en hebben maandelijkse supervisiebijeenkomsten met Myrna Lewis, de founding mother van Deep Democracy. We werken dagelijks aan onze metaskills neutraliteit en compassie.

Metaskills vormen de grondhouding die je aanneemt en ontwikkelt als facilitator of voorzitter om Deep Democracy effectief in te kunnen zetten. De praktische tools van Deep Democracy zijn eenvoudig aan te leren en te begrijpen. Het gaat er echter om hoe je deze tools inzet. Als facilitator of voorzitter ben je het hart van het proces. Denk hierbij aan de metafoor van het gebruik van een mes. Zowel een slager als een chirurg kunnen goed overweg met een mes. Een chirurg is veel gevoeliger en bewuster dan een slager. Aan wie zou jij een operatie – aan bijvoorbeeld je knie – het meest toevertrouwen?

Als eersten in het Noorden geven wij sinds 2019 de geaccrediteerde Deep Democracy level 1 en 2 trainingen. Zowel open inschrijving als in company. En daar zijn we trots op!