Wil je alle meningen naar boven krijgen? Besluiten nemen waaraan iedereen zich kan verbinden? Met meer betrokkenheid vergaderen? Wil je leren omgaan met een grote diversiteit aan meningen in een groep? Of wil je op een andere manier kijken naar wat er leeft in de groep, zien welke spanningen en conflicten er spelen?
Deep Democracy biedt hiervoor de handvatten. In de training Deep Democracy Level 1 (van 4) krijg je de theorie en gespreksmodellen. Door oefening en ervaring leer je deze direct door te voeren in werk- én privésituaties.

 

Level 1

Tijdens deze tweedaagse training wordt de Deep Democracy methode in zijn geheel geïntroduceerd. Je ervaart het Deep Democracy proces ten volle met de groep en in jezelf. Je leert de basisprincipes en de verschillende krachtige tools om de Lewis methode van Deep Democracy zelf toe te passen. We focussen op hoe je bij besluitvorming het minderheidsbelang in kunt brengen en benutten. En we geven inzicht in de werking van rationele en emotionele patronen in een groep en in jezelf. Naast de praktische tools ben je tegelijkertijd met je eigen persoonlijke ontwikkeling bezig. Deep Democracy maakt onder andere gebruik van concepten uit de kwantumfysica. Veel mensen ervaren een paradigmashift na deze training omdat het echt een andere manier van kijken is naar groepsdynamiek.

Voor wie?

Deep Democracy Level 1 is een (gespreks)methode voor iedereen die werkt met groepen; van het voeren van tweegesprekken tot werken met grote groepen. Denk hierbij onder andere aan leiders, managers, procesbegeleiders, docenten, (gespreks)facilitatoren, teamcoaches en trainers.

Inhoud van de tweedaagse training
De deelnemers maken kennis met fundamentele theorie en direct bruikbare diagnostische modellen en technieken. Daarnaast ontdek je meer over jezelf en is het een verrijking voor je persoonlijke ontwikkeling. De training bestaat uit 2 aaneengesloten dagen.

Programma:

 • check-in & check-out
 • basisprincipes: ijsberg, autocratische besluiten, sabotagelijn gedrag
 • de kijk op groepen vanuit de roltheorie (concepten uit de kwantumfysica)
 • Stap 1-4 van de Lewis Methode van Deep Democracy: komen tot inclusieve besluitvorming
 • tools om conversaties te voeren boven en onder de waterlijn zoals het gesprek op voeten, het debat en pijlen gooien
 • Verwarrende communicatie, edge gedrag, rondcirkelen en weerbericht: wat te doen als een groep vastloopt
 • Metaskills: de impact van je eigen mate van neutraliteit op een groep

Na het volgen de training level 1 krijg je een persoonlijke login op de internationale site van Deep Democracy. Je bent dan geregistreerd met de vermelding van Level 1. Met deze login heb je toegang tot informatie, documenten, theorie, filmpjes en naslagwerk. Tevens ontvang je het officiële Lewis LDD certificaat. Na het volgen van level 1 kun je bij ons je leerpad vervolgen met level 2.

 

Aantal deelnemers: maximaal 12.

 

Tarief (excl. 21% BTW):

€ 695,- ZZP tarief
€ 820,- Organisatietarief

Internationaal certificaat € 75,-

Data en Inschrijven Deep Democracy Level 1

 • Kijk voor de data in onze agenda (klik op schrijf je hier in) 

De training is in de Schaapskooi op de Bakkeveense heide.
Trainingstijden zijn van 09:30 – 16:30 uur inclusief lunch, koffie en thee

Meer informatie?
Mail ons voor de brochure op: Welkom@DeepDemocracyNoord.nl of bel Lian Nijenhuis (06 112 74 016) en Sandra Buith (06 15628642)

 

 

De waarde van het Lewis Deep Democracy (LDD) certificaat

 • Je leert het oorspronkelijke gedachtengoed rechtstreeks vanuit de bron doordat wij ons hebben verbonden aan de internationale Lewis Deep Democracy Organisatie met bijbehorende accreditatie-eisen
 • Je krijgt les van internationaal gekwalificeerde instructors die een intensieve en gedegen opleiding hebben gevolgd en veel vlieguren hebben gemaakt als facilitator. Wij blijven onze skills trainen door dagelijkse zelfreflectie, Deep Democracy toe te passen in uiteenlopende situaties en te leren van en met (internationale) collega’s door intervisie, supervisie en training.
 • Je krijgt toegang tot het wereldwijd netwerk waardoor je een goede aansluiting hebt tot het volgende level en er wereldwijd verbondenheid ontstaat van iedereen die graag vanuit het Lewis Deep Democracy gedachtengoed werkt.